Toggle Nav
Cart

Bamboo Mondmaskers

 

Een mondmasker?

Ook de experten zijn het er over eens: een mondmasker dragen biedt bescherming tegen virussen maar zorgen er ook voor dat het risico om andere mensen te besmetten verkleint. Virussen worden van mens tot mens overgedragen door 'druppel infectie'. Dat betekend dat je besmet kan raken of anderen kan besmetten door contact met druppels speeksel bij niezen of hoesten. Het dragen van een masker gaat de verspreiding van virussen tegen.

 

Waarom hebben wij gekozen voor Bamboo mondmaskers?

BazarApart heeft een studie gemaakt van vele mondmaskers die momenteel op de markt aangeboden worden. Al snel kwamen we tot de conclusie dat wegwerpmaskers voor ons geen optie zijn. Een stoffen masker is de ideale oplossing, maar welke stof is de beste?

De meeste maskers op de markt worden gemaakt van katoen. Katoen heeft vele goede eigenschappen maar ook enkele belangrijke nadelen: katoen is minder milieuvriendelijk en het houdt geurtjes vast, hetgeen na enkele uren dragen duidelijk merkbaar is!

Onze uiteindelijke keuze is gevallen op Bamboo maskers voor de volgende redenen:

 

Geurtjes

Bamboe stof voelt bijzonder zacht aan en is aangenaam in de zomer en de winter. Bamboevezels ademen beter dan katoenvezels waardoor bamboe heerlijk fris aanvoelt in de zomer en behaaglijk warm in de winter.

Omdat bamboe kleding transpiratiegeurtjes te slim af is, zijn bamboe mondmaskers een ideale oplossing. Bamboe garen is erg dun en daardoor voelen bamboestoffen behaaglijk zacht en zijdeachtig aan. Op die manier blijft Bamboe fris en droog aanvoelen, zelfs wanneer het mondmasker transpiratie moet opvangen!

 

Anti-bacterieel & Anti-allergisch

De anti-bacteriologische eigenschappen maken dat bamboe stof niet alleen zweetgeurtjes opvangt en langer neutraliseert maar de stof is eveneens bewezen en getest op het voorkomen van besmetting. Bacteriële groei wordt tegengegaan waardoor de maskers meerdere uren achtereen gedragen kunnen worden.

Bovendien kunnen de Bamboo maskers tot wel 100 keer gewassen worden op 60°C zonder verlies van hun positieve eigenschappen! Binnen in het masker is een split voorzien om eventueel een extra filter in te steken. Hierdoor kan zowel het masker als de filter apart gereinigd worden.

Bamboe vezels zijn van nature hypo-allergeen. Mensen met huidirritatie of allergische reacties op kleurstoffen in kleding kunnen geholpen zijn met bamboe stof.

<3>Nano-technologische behandeling

De natuurlijke eigenschappen van Bamboo mondmaskers kunnen nog versterkt worden door een behandeling met de Si BAC-PURE® ANTIMICROBIAL 101-TF textiel finish technologie, ontwikkeld door de Belgische firma Chrisal.

Deze behandeling maakt de maskers ook geschikt om gedragen te worden door mensen in ‘hoog-risico’ omgevingen zoals bv. hospitalen. Voor particulier gebruik is dit niet strikt noodzakelijk.

Hou er wel rekening mee dat als u een nano-technologisch mondmasker bestelt u deze enkel kan wassen met een pro-biotisch wasmiddel zoals bv. PROBISANA, eveneens van de Belgische firma Chrisal.

 

Belgisch & Eerlijk

Bamboo Belgium is een Belgisch merk met productie in Portugal. Zij maken er een punt van dat iedereen in het productie proces een eerlijk loon krijgt. Dit wil zeggen dat er vaak meer betaald wordt aan de arbeiders dan het minimum loon omdat Bamboe Belgium vind dat een loon voldoende moet zijn om huisvesting, voeding, scholing en gezondheidszorg te betalen.

 

Ecologisch & Duurzaam

Bamboeteelt is duurzamer dan katoenteelt omdat bamboe drie keer per jaar bijgroeit, zonder chemische middelen en zonder water uit irrigatie. De bamboe plant kan op schrale grond aangeplant en zonder extra irrigatie groeien en zonder pesticides.

Bamboe is geen boom maar een gras: het neemt 5 keer zoveel CO2 op uit de lucht dan bomen die op gelijkaardige hoogte groeien en geeft ook nog eens 35% meer zuurstof af. Het heeft dus een positieve invloed op het broeikas effect.

 

En maak je zeker niet ongerust: De panda eet andere soorten bamboe dan gebruikt voor bamboekleding en leeft ook in een ander soort bossen!

 

Onze mondmaskers

Al deze argumenten samen hebben onze keuze voor Bamboo mondmaskers relatief eenvoudig gemaakt. BazarApart biedt volgende Bamboo mondmaskers aan:

Klik op één van de volgende links: