Tue - Sat: 10:00am - 18:00pm

|
Toggle Nav
Cart

Crown Mill

Crown Mill

De geschiedenis van Crown Mill gaat ver terug…

In 1478 geeft Keizer Maximilliaan van Oostenrijk de monniken van het klooster van TerHulpen de toelating om in Belgïe een papiermolen te bouwen. Deze wordt gebouw op de oevers van een kleine waterloop, de Argentine. Deze watermolen zal de Koniknlijke Manufactuur voor de fabricatie van briefpapier worden.

In 1870 opent Frédéric Pelletier, stichter van het bedrijf, een atelier voor de productie van briefhoofden en enveloppen in Brussel. Hij vraagt de Koninklijke Manufactuur om een  gevergeerd papier te produceren dat een exacte replica is van het originele handgeschepte papier. « Original Crown Mill » is geboren. Zijn opvolgers werden Belgisch Koninklijk Hofleverancier en leverden aan de meest vooraanstaande families in gans Europa.

Vandaag is Crown Mill – Pelletier een wereldwijd bedrijf dat nog steeds in Belgische handen is. In 2020 verkregen de ateliers in Brussel het FSC-keurmerk. Met de lancering van een uitgebreid gamma 100% gerecycleerd papier, trekt Pelletier resoluut de kaart van het eco-verantwoord ondernemen.

View as Grid List

Items 1-30 of 44

Page
per page
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-30 of 44

Page
per page
Set Descending Direction