Receive our fantastic newsletter

Subscribe to our newsletter and we will be very happy!

We promise not to send more than 10 emails per year...

Cross our heart and hope to die!

Toggle Nav
Cart

The Belgian brand of inventive fashion

Het avontuur begint in 1937, te Leuze-en-Hainaut onder impuls van Auguste François. In die tijd werken in dit kleine dorp meer dan 2000 personen in 69 weverijen. Het “zingen” van de naalden, het komen en gaan van de karren en de sirenes die het einde van de werkdag aankondigen zorgen voor een speciale sfeer.

De “Etablissements Auguste François” creëren, fabriceren en verkopen breiwerk voor baby’s. Zijn kleindochter Liliane neemt het roer over in de jaren '60. De meeste productie is nu bestemd voor de grootdistributie. Eind jaren '70 is het voornaamste doel diversificatie. Zo stelt ze aan de klanten een compleet product voor, een mix van breiwerk en geweven, en verplaatst ze ook een deel van de productie.

In 1988 komt haar zoon Thierry in het familiebedrijf. De tijd is nu gekomen om te herstructureren en zich zo aan te passen en in te spelen op de snelle veranderingen in de textielsector. Het marktbeleid verandert, en naast direct-productie voor grote ketens, mikt het bedrijf nu ook op de productie van kleinere kinder- en volwassenencollecties.

Januari 2007, de stap is gezet. TRICO-FRANÇOIS zal zijn eigen merk verdelen. Gestoeld op de jarenlange ervaringen van vader op zoon gedurende ettelijke decennia, zal in september 2007 de eerste “Mes soeurs et moi” collectie getoond worden tijdens het salon “Prêt-à-porter” in Parijs.

De collectie bevalt, het is een succes! Vanuit een eenvoudige stijl, vertaald in een origineel kleurenpalet, toont de collectie een inventieve, niet tendensgevoelige mode.